Anbefalinger2020-01-16T12:00:22+00:00

ANBEFALINGER & UDTALELSER OM Maiken Lykke

De øvelser vi lavede hjalp mig til at få bedre styr på mig selv og jeg fik en følelse af kontrol

Jeg kan varmt anbefale psykolog Maiken Lykke Jeg kom til et seks ugers kursus i forbindelse med en længere sygemelding og var stresset og på vej i en nedadgående spiral, brugte det meste af min vågne tid på at spekulere over, og analysere alt i mit liv. Min mor var netop død og det fyldte endnu mere.
Jeg tilstår ærligt jeg var skeptisk, har prøvet utallige kurser, behandlere, selvanalysebøger og musik /hypnoseapps. Så havde ikke den store tiltro til en forandring.
Men Maiken viste sig fra dag 1 at være anderledes. Ligeså smuk og energisk hun ser ud og virker, ligeså autentisk og dygtig og empatisk er hun. Med humor og metaforer som jeg bedst kan li det, gjorde hun min skepsis til skamme og langsomt ændrede mit mindset sig, stille og roligt ændrede min tilstand sig og de øvelser vi lavede hjalp mig til at få bedre styr på mig selv og jeg fik en følelse af kontrol som jeg ikke vil være foruden.
Jeg fik frigjort en masse energi som før blev brugt på at gruble og bekymre mig og lave katastrofescenarier. Jeg fortsatte efter kurset med eneundervisning via Skype, hvilket var fantastisk og kort tid efter blev jeg raskmeldt og fik ikke bare ėt men hele tre jobs sommeren over.
Jeg står i kæmpe gæld til Maiken og vil uden tøven varmt anbefale hende Hun har gjort og gør stadig, en kæmpe forskel for mig

Lisbeth Sophie Bojesen, Tidligere klient

Det var spændende, letforståeligt og meget meget inspirerende

Maiken Lykke var hos os den 22/1-2019 og holde foredrag. Det var spændende, letforståeligt og meget meget inspirerende. Jeg under alle at høre hendes kloge ord om en, for mig, helt anderledes tilgang til livet og bekymringer. Hun var utrolig sikker, sjov, seriøs og meget engagerende. Jeg er sikker på at alle gik derfra med noget ny inspiration – og, at Maiken fik sig nogle nye klienter. Vi skal have booket hende igen til vores jyske medlemmer.

Julie Kyndesgaard, Stifter For Lige Vilkår

Det vigtigste, som jeg har taget med mig fra forløbet med Maiken er, at jeg har taget kontrollen tilbage.

FRI AF ANGSTEN

Jeg har i 10-15 år kæmpet med angst. Det startede, da jeg var i begyndelsen af 20’erne, og det har været en del af min hverdag lige siden. Det har særligt drejet sig om bekymringer for fremtiden, rejser og ukendte situationer. Nogle perioder har det fyldt meget, i andre perioder har det været væk, men når det har været på sit højeste, har det være invaliderende for min livskvalitet

I sommeren 2018 begyndte jeg i et metakognitivt forløb med Maiken Lykke, og det har ændret mit liv.

Det vigtigste, som jeg har taget med mig fra forløbet med Maiken er, at jeg har taget kontrollen tilbage. Maiken har gjort mig bevidst om, at jeg selv kan vælge om jeg vil gruble i flere timer, og få det dårligere og dårligere, eller om jeg vil lade det være, og fokusere på livet omkring mig. Det lyder utroligt simpelt, og det er det også på en måde, samtidig med har det været en helt ny måde at forholde sig til mine tanker på, og noget jeg har skullet lære. Jeg vidste ikke tidligere, at jeg havde evnen til at styre mit fokus. Jeg følte at tankerne styrede mig og at de var ukontrollerbare.

Helt konkret betyder det for mig i dag, at jeg stadig får de samme tanker, bekymringer, uro som tidligere, men jeg vælger ikke at bruge tid på at gruble over dem. Det gider jeg simpelthen ikke, for det får jeg det kun dårligere over. I stedet udskyder jeg f.eks. tanken til min grubletid, eller jeg lader det være og skifter mit fokus fra mit indre liv til det ydre (mine børn f.eks.). Og det har givet mig glæden og modet tilbage. Jeg har stadig dage, hvor jeg falder tilbage i mine gamle strategier, men der bliver længere og længere mellem dem, og jeg prøver også at lære at være i, at der selvfølgelig altid resten af livet vil være gode som dårlige dage, og det ikke er det samme som, at jeg er ved at få en depression.

Jeg har i 10-15 år været på antidepressiv medicin. Jeg valgte at trappe ud for et par år siden, men hvis det ikke var for forløbet med Maiken, så havde jeg været tilbage på medicin igen. I stedet for har jeg lært at stå i gode som dårlige følelser uden medicin, og ikke være bange for mine følelser, da jeg ved at de er forbigående, hvis jeg bare giver dem ro til at selvregulere. Jeg har selv savnet at høre fra andre om at det var muligt at trappe ud af medicin, men jeg har haft svært ved at finde nogle gode historier. Maiken har fra starten støttet mig fuldstændig i, at medicinen ikke var et svar på mine grublerier. Det er jeg så taknemmelig for.

Metakognitiv terapi er næsten for godt til at være sandt. Jeg mærkede i starten en skepsis, i dag niver jeg mig selv i armen, fordi jeg har få friheden tilbage. Angsten har stjålet så meget i mange år, og nu er den trådt i baggrunden. Det tog mig 12 gange fordelt over 5 måneder at lære og implementere de nye strategier. Det har føltes som en detox – en afvending fra gamle tankestrategier, der var uhensigsmæssige for mig. Jeg skal stadig hver dag være opmærksom på at vælge de nye redskaber, men det giver en enorm frihed.

Lige nu er jeg taget til USA for at bo her i 6 måneder. For første gang i 10 år er jeg ikke blevet lamslået af angsten. Jeg lever og er, med alle de tanker som nu kan komme, når man flytter til et nyt land, men de tager ikke glæden og frarøver mig nuet som før. Min mand og jeg planlægger at rejse mere rundt her over med vores 3 børn om en måneds tid. Jeg har opdaget jeg ikke længere får et sug i maven, når vi planlægger rejsen, som jeg tidligere gjorde. Det er et helt nyt for mig,

Jeg vil anbefale Maiken Lykke til alle som kæmper med angst, depression PTSD og lignende. Hun er en dygtig terapeut, der er dybt inde i den metakognitive verden. Hun arbejder professionelt, viser medleven og udfordrer, når der er brug for det. Og så tror hun på en. Maiken skaber med sit smilende væsen en god og tryg atmosfære, som gør at det er rart at være i terapi hos hende.

Jeg er hende så dybt taknemmelig.

Elise Asmussen, Tidligere klient

Man føler sig hørt og hjulpet godt videre

Maiken er som superviser utroligt nærværende og forstående. Man føler sig hørt og hjulpet godt videre.
Jeg kan virkelig anbefale Maiken hvis man ønsker et metakognitivt supervisionsforløb.

Stina Elisabeth Knudsen, Psykolog og supervisand

Jeg er evig taknemlig for, at jeg har lært metakognitiv behandling, som absolut er helt fantastisk!

Jeg har i flere år af mit voksenliv, i forskellige perioder, gået i kognitiv terapi uden den store forandring! Forandringen kom med metakognitiv behandling! Jeg havde også, inden jeg begyndte hos Maiken, taget lykkepiller i 6 år, og dem er jeg helt fri for idag!

Det bedste ved det hele er, at jeg nu har lært, at selvom jeg er helt nede og har fysiske symptomer, så kan jeg komme ud af det ved hjælp af det, jeg har lært hos Maiken  Jeg har lært at blive bevidst om, når jeg hopper på for mange triggertanker.

Jeg er evig taknemlig for, at jeg har lært metakognitiv behandling, som absolut er helt fantastisk!

Det var en fantastisk læring og behandling, Maiken ydede mig sidste år.

Dorte, tidligere klient

Jeg har fået et nyt syn på verdenen og, hvordan man skal håndtere negative tanker og grublerier.

Jeg kan varmt anbefale Maiken lykke, som meta psykolog. Jeg har lige afsluttet 6 ugers gruppe forløb med hende og jeg kan allerede mærke mit gamle jeg. Jeg er nu blevet glad igen og har fået mod på at udfordre min angst. Jeg har samtidig også fået et nyt syn på verdenen og hvordan man skal håndtere negative tanker og grublerier. Går du og føler dig nedtrykt, stresset, angstfuld, deprimeret eller andet, så tøv ikke. Maiken har givet mig et springbræt til at blive glad og et bedre menneske. Så evigt taknemlig. Tak Maiken!

Cecilie Würtz Madsen, tidligere klient

Jeg har prøvet forskellige terapiformer, og den metakognitive terapiform er den, der har talt mest til mig.  Idag handler jeg mere, tænker mindre og lever mere i nuet istedet for at prøve at finde svar på spørgsmål gennem min tænkning. 

Jeg kan helt sikkert anbefale Maiken Lykke og den metakognitive terapiform. Jeg har gennemgået et 6 ugers gruppeforløb hos hende. Hun er nærværende, sød, inspirerende og skarp. Jeg har prøvet forskellige terapiformer, og den metakognetive terapiform er den der har talt mest til mig. Jeg har før prøvet at tænke mig ud af mine problemer og undgået visse tanker og situationer. Jeg har søgt beroligelse hos det spirituelle eller hos mennesker jeg står nær. Idag handler jeg mere, tænker mindre og lever mere i nuet istedet for at prøve at finde svar på spørgsmål gennem min tænkning. Jeg har stadig hårde dage og ofte “negative” tanker og følelser, men det har Maiken og terapiformen også været med til at understrege – at det er helt normalt 

Kathrine Thalund, tidligere klient

Jeg vil i allerhøjeste grad anbefale Maiken Lykke.

Jeg har igennem de sidste måneder været i et behandlingsforløb hos Psykolog Maiken Lykke, og har oplevet, at det har gjort en kæmpe forskel i mit liv.

Jeg har igennem de sidste mere end 10 år døjet med PTSD symptomer efter en voldsom barndom og ungdom præget af psykisk og fysisk vold efter en opvækst med en psykopatisk forælder. Jeg har i mellemtiden forsøgt mig med mindre specialiseret psykologbehandling, hvilket ikke har afhjulpet symptomerne, men har ledt til en del frustration over ikke at kunne få lov at blive ‘normal’ igen.

Hos Maiken Lykke er mine symptomer på 7-8 behandlingsgange blevet bedret i sådan en grad, at jeg ikke i den sidste halvanden måned har oplevet flash backs, hvilket ellers var en næsten daglig hændelse førhen. Og jeg har ingen forventning om, at de kommer retur foreløbigt.

Behandlingen har hjulpet mig med ikke længere at skulle flygte fra mine triggere, men i stedet at kunne håndtere dem på andre måder. Dvs. at jeg ikke længere bruger størstedelen af mine vågne timer på at flygte fra mulige triggers, men i stedet kan bruge min energi på noget andet. Derfor kan jeg nu f.eks. håndtere at sove uden at skulle dulme tanker med serier og andre former for flugtredskaber.

Alt i alt, har behandlingen givet mig meget mere overskud i hverdagen, følelsen af igen at være ‘normal’ og evnen til at kunne håndtere evt. tilbagefald.

Jeg vil i allerhøjeste grad anbefale Maiken Lykke. Hun er meget kompetent og har hjulpet mig med at opnå det, som jeg egentlig troede var umuligt, nemlig at blive fri for PTSD symptomer.

Anonym, tidligere klient

Jeg har talt med en del behandlere i tidens løb, og ingen har kunnet hjælpe mig som du har.

Jeg vil blot ønske dig et godt nytår og sige dig mange tak for din store hjælp i 2019.

Jeg har ikke rigtig ord for, hvor taknemlig jeg er for, hvordan du har hjulpet mig videre. Jeg synes, jeg ville fortælle dig hvad det har betydet for mig. Jeg har talt med en del behandlere i tidens løb, og ingen har kunnet hjælpe mig som du har. Jeg oplever, at min nye lærdom/visdom allerede er kommet ind under huden på mig – uden at jeg har tænkt videre over det. Det er – helt usynligt – bare blevet en vane ikke at bekymre mig.

Den store test blev den lange juleferie, hvor der var rig mulighed for mig til at ‘falde i’ og gruble/bekymre mig, men det gjorde jeg ikke på noget tidspunkt. Når andre i familien agerede i deres uhensigtsmæssige mønstre, påvirkede det mig ikke på samme måde. Jeg bibeholdt mit energiniveau og gode humør og fokuserede på andre ting. Det er SÅ FEDT at opleve, at jeg selv kan styre det. Så 1000 TAK.

Jeg hev for sjov skyld lige min ‘gammel plan – ny plan’ frem fra skuffen, som vi to lavede den sidste gang jeg var hos dig. Jeg har ikke haft den fremme før nu! Og jeg kunne mærke, at der ikke er noget i den gamle plan, som jeg gør mere. Faktisk synes jeg, at det er helt åndsvagt, at jeg har haft det sådan!! Det er da lidt af en omvæltning.

Birgitte, tidligere klient
Denne hjemmeside bruger cookies Læs mere Ok
Vi bruger cookies til at tilpasse vores indhold og annoncer, til at vise dig funktioner til sociale medier og til at analysere vores trafik. Vi deler også oplysninger om din brug af vores website med vores partnere inden for sociale medier, annonceringspartnere og analysepartnere. Vores partnere kan kombinere disse data med andre oplysninger, du har givet dem, eller som de har indsamlet fra din brug af deres tjenester. Du samtykker til vores cookies, hvis du fortsætter med at anvende vores hjemmeside.