ANBEFALINGER & UDTALELSER 

Stina er så skøn og nærværende

Det har været det skønneste forløb hos Stina. Stina er så skøn og nærværende og bringer også sig selv i spil, så man mærker en oprigtig forståelse fra hendes side. 

Hun har været det perfekte match til min datter. Min datter har døjer med bekymringer, som manifesterede sig til fysiske gener. Efter ganske få gange i Stina kyndige hænder, mærkede jeg allerede en forskel hos min datter i hendes måde at være i verden på. Mere bekymringsfrit og let. Vi har fået konkrete værktøjer, vi bruger, og kan bruge i fremtiden, hvis behovet opstår. Stina er også god til at bruge forældrenes rolle ift. barnets udfordringer i spil, så jeg også føler mig klædt på som mor. Alt gøres med stor omsorg og en helt tilpas mængde humor. Tusinde tak for hjælpen, Stina.

Anonym, mor til tidligere klient

Mit forløb hos Maiken har givet mig livsglæden tilbage

Jeg kom til Maiken med ønsket om at få “mit gamle liv” tilbage, hvilket vil sige et liv, som ikke er præget af angst, konstant bekymring og grublerier det meste af de vågne timer.
Maiken er utrolig dygtig til sit fag, og man føler virkelig hun lytter og forstår ens problem, samtidig med at hun giver en følelsen af, at man godt kan “helbredes” selv, når det ser allermest håbløst ud.
Allerede efter første session fik jeg brugbare værktøjer, som jeg kunne bruge til at undgå at falde i mine gamle tankemønstre som fremprovokerede min angst. Efter min anden session lærte jeg endnu mere om mig selv og mit sind, og hvordan jeg kunne forholde mig anderledes til mine tanker og kropslige følelser.
Jeg har det nu langt bedre end da jeg kom, og har klart følelsen af at være på vej til at have mit gamle liv tilbage igen.
Så jeg vil klart anbefale Maiken til alle som er påvirket af angst

Oliver, 29 år, tidligere klient

Samtalerne har ændret den måde jeg opfatter mig selv på.

Det har betydet alt for mig at have samtaler med Maiken. I dag er jeg bevidst om, hvad der kan sætte gang i katastrofetanker og tankemylder, og jeg har redskaberne til at parkere tankerne, når de dukker op. Jeg har fået så meget mere ro i mit liv, er blevet mere modig, sover bedre og er blevet 100-metermester i ikke at bekymre mig. Jeg er stadig mig på godt og ondt, så alt er jo ikke bare nemt, men i dag tager jeg ansvar for at ændre på de tankemønstre og reaktioner, der gør mit liv besværligt, og jeg ved, at jeg kan styre, om jeg vil drukne i tanker. Det har gjort en kæmpe forskel i mit liv. Maikens ro og respektfuldhed danner en tryg ramme om samtalerne – og kedeligt har det aldrig været😊 Maiken får min varmeste anbefaling.

Randi S, 61 år, tidligere klient i online forløb

Allermest har vi følt os trygge og løftet af dig

Kære Maiken
Et år er gået siden vi mødte dig for første gang.
Et vildt år på så mange planer.
En rejse, som har været fyldt med håb og omsorg, indsigt og forståelse. Men allermest har vi følt os trygge og løftet af dig.
Du er et helt igennem dejligt menneske, som man har brug for at møde når livet er svært og det hele vælter.
De redskaber, som vi har fået har været så brugbare og din tålmodighed er stor.
Som forældre ved du, at når ens barn lider så er det så vigtigt, at de bliver mødt af en som dig, der på den fineste måde får lukket op til det, som klemmer og er svært. Det har du til fulde gjort hos [anonymt navn].
Der er stadig et stykke vej at gå endnu med dig ved vores side, vi føler os meget heldige❤️
Vi glæder os til i morgen.
Kærlig hilsen Gitta

Gitta, mor til klient i online terapi

Hun har hjulpet mig med alle mine problemer. 

Jeg synes, at Stina har hjulpet mig rigtig meget med mine tanker (triggertanker). Hun har givet mig en masse måder at hjælpe dem på. Hun er også virkelig dejlig at snakke med ting om og giver altid lidt slik. Hun er sjov og kærlig, og vi kan lide mange af de samme ting. Og hjulpet mig med alle mine problemer. Elsker dig Stina.

Mie, 24 år, tidligere klient

Jeg tør være ambitiøs på livet igen

Jeg har haft 3 depressioner over en 10 års periode. Inden jeg startede i forløb hos Maiken havde jeg været hos en psykolog, psykiater og en alternativ behandler.
Maiken er den eneste som har formået at hjælpe mig til at forstå, hvorfor jeg får mine depressioner og hvordan jeg kan forebygge fremtidige hændelser. Jeg har længe følt, at mine hyppige depressioner var en stopklods for at opnå mine drømme og for at leve et meningsfuldt liv med ambitioner.

Efter dette forløb oplever jeg at kunne stole på mig selv igen. Jeg er ikke bange for pludselig ikke at kunne varetage mit liv mere, som jeg tidligere har været.Det jeg elsker ved forløbet er at der ikke er noget hokus pokus. Man lærer simpelthen at bevidstgøre og forstå sine tanker, således at man ikke falder ind i dårlige tankemønstre, som hen ad vejen leder til tristhed og depression. Det er til at forholde sig til. Jeg kan arbejde med de redskaber resten af livet.

Jeg kan bestemt anbefale Maiken 5/5

Anonym, 31 år, tidligere klient

Mit liv er ændret

Da jeg startede mit forløb Maiken, virkede alt for mig håbløst. Jeg gik med følelsen af at føle mig ødelagt, og kunne slet ikke se hvordan det kunne ændre sig. Hvordan jeg skulle slippe følelsen af at være trist, sårbar og opgivende. 

Idag ser det helt anderledes ud. Maiken har på sin meget professionelle og skønne væremåde lært mig en hel anden tankemåde. Nu ved jeg, og tror på at jeg er god nok. Jeg ved at jeg kan mestre mine tanker, og derved mærke glæde, lykke og alle de fantastiske positive følelser igen. Jeg vil ligefrem sige at mit  møde med Maiken, har ændret mit liv, og for det er jeg evigt taknemmelig. 

Trine Nielsen, 39 år, tidligere klient

Mit forløb hos Maiken har givet mig roen og livsglæden tilbage.

Efter et overfald på åben gade ved højlys dag blev jeg ramt både fysisk og aller mest psykisk. Jeg, der før var livsglad og meget udadvendt, blev efter overfaldet ramt af tristhed, blev energiforladt og kunne ikke overskue at være social. Når jeg gik på gaden orienterede jeg mig ofte bagud i stedet for at fokusere på det, der skete foran mig.

Hos Maiken blev jeg mødt med forståelse og nærvær, hun lyttede og gav mig de bedste og meget brugbare værktøjer til at lade de mørke tanker klare sig selv og til at lade være med at ’kradse’ i det indvendige sår, som hun så rigtigt udtrykte det.

Maiken er meget empatisk og virkelig dygtig, og allerede efter 1. session følte jeg bedring. Mit forløb blev på kun 3 sessioner, og jeg er nu kommet ’ud på den anden side’ med fornyet tro på livet, glæden er vendt tilbage, og jeg er blevet bevidst om, hvordan jeg skal lade tankerne klare sig selv. Det har gjort mig mere nærværende, fordi jeg ikke bruger energi på at bekymre mig, det er virkelig befriende.

Jeg kan varmt anbefale Maiken, hun har gjort en kæmpe forskel  for mig på ganske kort tid.

Tina, 57 år, tidligere klient

Jeg har fået bedre livskvalitet

Jeg startede i et forløb hos Maiken i 2021, fordi jeg i en stor del af mit liv har været plaget af angst, tankemylder og søvnløshed. Jeg har prøvet adskillige former for behandling gennem årene – lige lidt har det hjulpet mig.

Allerede efter få besøg hos Maiken begyndte jeg at mærke en forandring for første gang i mange år. Med de værktøjer som Maiken gav mig med hjem, begyndte jeg hurtigt at forstå at jeg ikke behøvede dyrke alle mine triggertanker/bekymringer, men ”svømme” uden om dem, der ikke var nødvendige at bruge tid på. Det er faktisk ikke så svært når man arbejder lidt med det.

Min søvnløshed skyldes for det meste mine triggertanker/bekymringer. Ved at huske på mine værktøjer og ikke dykke ned i hver eneste af de tanker jeg får når jeg skal sove, men selv bestemme hvor meget plads jeg vil give dem, opnår jeg at få en meget bedre nattesøvn.

Samtidig har jeg lært at håndtere min angst bedre ved ikke at ”fodre” den, når den dukker op, men lade den være – det kræver øvelse, men kan lade sig gøre. Jeg føler selv at jeg har fået mere kontrol med min angst med Maikens hjælp.

Mit forløb hos Maiken har givet mig så meget. Maiken er en fantastisk læremester og hun har hjulpet mig til at få min livsglæde tilbage. Hendes dejlige empatiske væsen og utrolige forståelse fik mig til at slappe af under mine besøg hos hende.

Jeg kan varmt anbefale Maiken og metakognitiv terapi – det er vejen frem!

Hanne, 62 år, tidligere klient

Tak for godt samarbejde

Hej Maiken
Tusind tak for dit velformulerede og spændende oplæg i går på vores ‘Temadag og stress, nedtrykthed og angst’.
Dit oplæg er blevet taget meget vel imod blandt deltagerne og har allerede høstet store roser.
Jeg håber, at du havde en god oplevelse med at undervise hos os.

Botilla Møller, kursusleder, Videnscenter for Helbred og Forsikring

Jeg er lykkelig over, at jeg opsøgte Maiken

Mit forløb hos Maiken har været livsændrende. Jeg har tidligere gået i andre typer af terapi, men jeg oplevede ikke, at det havde en varig effekt. Da jeg opsøgte Maiken, var jeg derfor meget håbløs og opgivende ift., at terapi kunne afhjælpe min angst på langt sigt.
Mit forløb hos Maiken har ikke blot givet mig redskaber til at håndtere min angst, men har også ændret hele mit mindset og livssyn. Jeg oplever en højere grad af positivitet, glæde og kontrol i min hverdag, og er ikke længere tynget af negative bekymringsprocesser eller angst.
Maiken er dygtig til at skabe et trygt og tillidsfuldt rum samt til at tilpasse terapien til ens udfordringer. Dette har gjort, at jeg har følt mig forstået og mødt hele vejen igennem.
Jeg er lykkelig over, at jeg opsøgte Maiken, og et forløb hos hende kan på det varmeste anbefales.
Anonym, 25 år, tidligere klient

Jeg er meget taknemmelig for alt det Maiken har lært mig

Jeg er startede op hos Maiken Lykke i efteråret 2021, da jeg lever med en kronisk sygdom (sklerose) og tanker samt bekymringer heraf var begyndt at tage overhånd. Mine bekymringer gav mig dagligt mavepine og påvirkede mig i sådan en grad, at jeg havde svært ved at koncentrere mig på mit arbejde. Jeg forsøgte at skubbe tankerne væk og aflede mig fra dem, men de kom altid buldrende tilbage med 120 km/t.

Efter mit forløb ved Maiken er jeg blevet klar over, at det ikke handler om, at skubbe tankerne væk og fortælle mig selv, at de ikke må være der. Maiken har lært mig, at jeg selv kan beslutte, om jeg vil dyrke de dårlige tanker, og det altså ikke er tankerne selv, der har styringen over, hvad jeg skal bruge min energi på. Det har været en enorm stor hjælp for mig at starte i forløb hos Maiken. Jeg er blevet en langt mere bekymringsfri og gladere udgave af mig selv! Dette i så stor en grad, at selv mine omgivelser har bemærket- og kommenteret på det.

Jeg er meget taknemmelig for alt det Maiken har lært mig, og vil anbefale alle, der kæmper med bekymringer forbundet med en dagligdag som kronisk syg at opstarte et forløb ved Maiken.

Stine Bloch Jørgensen, 27 år, tidligere klient

Jeg holder mig ikke længere fast i søvnløsheden og bekymringstankerne

Jeg bøvlede med søvnløshed i godt 10 år, inden jeg startede i et forløb med Maiken. Før forløbet med Maiken havde jeg fulgt alverdens søvnråd, været til søvnhypnose, fået sovemedicin i mange år og gået til søvnbehandlinger gennem lægen. Søvnløsheden havde udviklet sig til en form for søvn-angst, hvor jeg var bange for at gå i seng, og hvor bekymringerne om søvn styrede min hverdag. Jeg tænkte, at jeg aldrig ville kunne sove som andre mennesker, men startede i forløbet med et håb om at lære at leve med søvnløsheden.

I forløbet med Maiken har jeg fået en forståelse for mine tænknings- og adfærdsmønstre. Jeg har lært at registrere mine triggertanker og at håndtere dem på en meget mere hensigtsmæssig måde, således at jeg ikke længere holder mig selv fast i søvnløsheden og bekymringstankerne.

Jeg har lært, at en dårlig periode bare er en periode, og at sindet falder tilbage i balance, når jeg ikke forstyrrer den naturlige reguleringen. Tusind tak for et godt forløb!

Frederikke, tidligere klient i online terapi

Jeg kan SÅ meget anbefale et forløb hos hende

Jeg har været i et kortere forløb hos Maiken, da jeg har været plaget af helbredsangst. Denne angst og bekymring for sygdom og symptomer fyldte alt for meget i min hverdag og tog fokus fra de gode ting og relationer, som jeg gerne ville være nærværende i.

I løbet af få samtaler gav Maiken mig redskaber til at håndtere mine bekymringstanker hensigtsmæssigt og især til at blive opmærksom på “triggertankerne” – og at man skal acceptere, at de kommer – men ikke gå ind i tankerne.

Efter få samtaler mærkede jeg en stor forskel og har været glad for de helt konkrete “arbejdsopgaver” og redskaber jeg fik.

Maiken gav redskaberne med stor empati og faglig dygtighed, og jeg kan SÅ meget anbefale et forløb hos hende.

Henriette, tidligere klient i online terapi

Du er så dygtig til at formidle på en klar og enkel måde

1000 tak for igen fantastisk undervisning – du er så dygtig til at formidle på en klar og enkel måde. Alle var meget begejstrede for din præsentation og jeg er sikker på hver og en kan bruge det fremover – ikke mindst ifht at blive nysgerrig på hvad metakognitiv terapi kan udrette 🙏🏻 Utroligt du også kunne nå så vidt omkring på 2 timer.

Hanne Møller Hansen, praktiserende læge, publikum til foredrag

Evalueringer fra kursus i metakognitiv terapi for praktiserende læger:

  • Meget engageret og professionel.
  • TAK! Fedt kursus – super pædagogisk og givende. 
  • Super dygtig – meget dygtig til anerkendende spørgsmål  – inspirerende – TAK!
  • Dygtig, kompetent, venlig, imødekommende, tålmodig.
  • God undervisningsform, kompetent og tålmodig styring.
  • Faglig dygtig, inspirerende, motiverende og meget tålmodig med god humor.
  • Meget inspirerende evne til ro og omformulering af spørgsmål, så vi blev på rette spor.
  • God underviser, der er indlevende og med god energi.
Tidligere kursister, kursus i metakognitiv terapi for praktiserende læger

Nu hviler jeg meget mere i mig selv, end jeg tidligere har gjort.

Mit forløb hos Maiken har været virkelig givende, og kan helt klart anbefales til andre, der som mig døjer med overgrubbleri, spiralerende tanker, bekymringer, angst tanker, etc. I starten var jeg skeptisk over for idéen, og synes det var svært at se, hvordan det skulle lykkes, og hvordan jeg skulle få det bedre. Men det har det helt klart gjort! 

Førhen var jeg overbevist om, at jeg blev styret af mine følelser og mine tanker, og at jeg ikke kunne gøre noget ved det, når først jeg kom i et sort hul af tanker. Det har Maiken hjulpet mig med at komme ud af og givet mig nogle brugbare værktøjer, til at håndtere min tanker og komme ud af negative tankemønstre. Jeg sidder nu med en følelse af, at jeg ikke er overgivet til mine tanker og mine følelser, men at jeg har kontrol over dem, og at jeg kan styre dem. Nu hviler jeg meget mere i mig selv, end jeg tidligere har gjort.

Clara, 24 år, tidligere klient

Den største anbefaling herfra

Siden jeg var i 20erne har jeg døjet med tendens til depression og generaliseret angst. Jeg har snakket med mange forskellige psykologer gennem årene, men jeg har aldrig fået så konkrete og brugbare værktøjer som jeg fik tilbage i 2019, da jeg startede i et Metakognitivt gruppe-forløb hos Maiken.

Det kræver naturligvis øvelse, at huske at anvende disse værktøjer, og ikke falde tilbage i mit gamle bekymrings- og gruble mode. Maiken har gjort mig bevidst om at jeg har nogle uhensigtsmæssige overbevisninger, eksempelvis at min angst kommer, hvis jeg laver for meget, og hvis jeg ikke for gennemtænkt om jeg virkelig har lyst til ting, en overbevisning, som har gjort det meget vanskeligt for mig at være tilsende i livet og sat mange begrænsninger for mig.  

I 2021 tog jeg igen kontakt til Maiken, da jeg efter tabet af min mor, havde svært ved at være i sorgen og savnet. Min store triggertanke i denne tid var ”Bliver jeg nogensinde glad igen”. Maiken formåede med hendes rolige og udfordrende tilgang, at give sorgen og savnet plads i min hverdag, til trods for de voldsomme følelser og kropslige fornemmelser jeg havde, samtidig med, at jeg kunne være tilstede i livet. Jeg blev og er glad igen, selvom jeg flere gange oplevede modløshed og sorg. 

Jeg har stadig, som alle andre, dage hvor verden virker helt uoverskuelig og trist, men i stedet for at gruble og finde årsager til hvorfor jeg føler som jeg gør, så ser jeg disse tanker og følelser som triggere, som ikke behøver at få opmærksomhed, et værktøj som Maiken har lært mig at mestre. 

Den største anbefaling herfra, og et ønske om at alle unge mennesker med tendens til angst, depression mm. kunne blive præsenteret for metakognitiv terapi, og give dem samme værktøjer som jeg har opnået, noget jeg ville kunne have haft stort gavn af allerede som ung, og sparet mig for en masse bekymringer/depressive perioder og angstanfald, og givet mig mere energi til at leve livet og alle dets muligheder. 

Kærligste hilsner og tak fra mig

Katrine, 37 år, tidligere klient i online terapi

Maiken er en ekstrem behagelig, dygtig og sød psykolog

Jeg gik hos Maiken Lykke henover foråret og sommeren 2021 fordi jeg følte mig begyndende depressiv og havde hyppige angstsymptomer.

Jeg har altid grublet og tænkt meget men grundet Corona samt andre hændelser i mit personlige liv, fik disse tanker lov til at fylde mere og mere, sådan at jeg ikke længere følte jeg var i kontrol af mine tanker, og det begyndte at påvirke særligt mit arbejdsliv.

Jeg mærkede en øjeblikkelig forandring ved at lære om den metakognitive måde at forholde mig til mine tanker på. Jeg har opdaget at den måde jeg før håndterede mine tanker på, ikke var særlig hjælpsom og spillede en stor rolle i min angst og depressive tilstand. Jeg har meget sjældent angstsymptomer nu og jeg har fået langt højere grad frihed og selvtillid, fordi jeg simpelthen ikke længere har den samme oplevelse af, at mine tanker ”kontrollerer” mig. Maiken er også en ekstrem behagelig, dygtig og sød psykolog og jeg vil til hver en tid anbefale hende!

Anne, 29 år, tidligere klient

Et meget effektivt og kort forløb – tak for det.

Allerede fra vores første samtale kunne jeg tydeligt mærke forskel på min måde at tænke på mine usikkerheder på.
Jeg havde i en del tid, inden jeg begyndte et forløb hos Maiken, haft det rigtigt svært med mine tanker om mig selv, når jeg var i skole. Jeg havde også nogle nedture, hvor jeg brød helt sammen når jeg kom hjem, men det har jeg ikke haft siden vores første samtale, for jeg tror Maiken har lært mig, ikke at lade de tanker komme så langt.
Jo flere samtaler vi havde, jo bedre blev jeg til at opdage og håndtere tankerne, inden de fik nogen rigtig effekt på mig.
Et meget effektivt og kort forløb – tak for det.
Astrid, 18 år, tidligere klient i online terapi

Jeg står tilbage med mere overskud – både i mit arbejdsliv og mit privatliv.

Jeg troede egentlig, at jeg havde fundet gode værktøjer til håndtering af negative tanker gennem mange års kognitiv terapi. Men gang på gang slog livet alligevel benene væk under mig, og jeg var alt for ofte på randen til stress.

Forløbet hos Maiken har givet mig konkrete værktøjer til, hvordan jeg undgår at over-håndtere mine tanker og bekymringer. At lade være med at analysere/dyrke tankerne, uden at komme til aktivt at “skubbe” dem væk eller overfokusere på noget andet, har jeg været den svære balance at ramme for mig, og her har Maiken været rigtig dygtig til at hjælpe mig på rette spor.
Det har været et forholdsvis kort, men effektivt online-forløb, og jeg står tilbage med mere overskud – både i mit arbejdsliv og mit privatliv.
Ann-Sofie, 32 år, tidligere klient i online terapi

Jeg kan varmt anbefale hende

Jeg gik for et par år tilbage hos Maiken i et gruppeforløb grundet harm OCD og jeg kan varmt anbefale hende. Jeg er meget lidt påvirket af OCD’en idag. Hun er super dygtig og meget empatisk 🙂

Kathrine Marie Lavsen Thalund, tidligere klient i gruppeforløb

Det er livsændrende at lære at slippe sine tanker

Jeg kan varmt anbefale et terapiforløb hos Maiken. Hun er utrolig rar og behagelig at snakke med, og gjorde at jeg følte mig tryg lige med det samme. Mit forløb hos Maiken har ændret mig fra at være en person der brugte det meste af tiden i mine tanker, til en person der lever i nuet, fuld af glæde og energi. Det er livsændrende at lære, at slippe sine tanker.

Kimmi, tidligere klient i online terapi

Det er så simpelt og alligevel så livsforandrende

Jeg startede i et forløb hos Maiken Lykke fordi jeg havde voldsomme søvnproblemer, som resulterede i en sygemelding. Jeg havde tankemylder og rigtig mange bekymringstanker. Jeg brugte meget tid på at tænke på alt der bekymrede mig i mit liv, så meget, at jeg blev trist, angst og stresset af det. Og det gik ud over min nattesøvn.
Maiken lærte mig på en pædagogisk, overskuelig og omsorgsfuld måde, at jeg ikke bestemmer hvilke tanker jeg får, men at jeg bestemmer om jeg vil dykke ind i dem og hvor meget plads jeg vil give dem. At alt den tid jeg har brugt på grublerier kan bruges så meget bedre.
Allerede efter få gange hos Maiken lærte jeg at implementere denne nye måde at tænke på i min hverdag, og fik på den måde hurtigt styr på min søvn.
Maikens værktøjer er meget konkrete, bl.a. bruger hun et billede som giver så god mening for mig, nemlig at man kan tænke på sine (trigger/bekymrings)tanker, som en telefon der ringer men man behøver ikke at tage den. Bare lad den ringe ud. Altså en mere billedlig måde at forklare, at man ikke behøver dykke ned i hver en tanke man får. Bare lad tankerne ringe ud.
En anden ting hun lærte mig var, at jeg bliver en bedre, mere nærværende mor når jeg ikke bruger så meget tid på mine bekymringstanker. Det bliver nemmere at være i nuet hvis jeg ikke bruger al den tid på ‘hvad nu hvis’. Det har givet virkelig god mening for mig og i den grad øget min livsglæde, og fået mig til at være mere tilstede i mine omgivelser, samt givet mig en følelse af kontrol.
Jeg har været så utrolig glad for at gå hos Maiken som er en empatisk, forstående, humoristisk og virkelig dygtig læremester.
Jeg er stolt af hvad jeg har opnået med Maikens hjælp og har anbefalet hende til alle jeg kender.
Karen Byrnak, 45 år, tidligere klient

Vi har fået vores glade dreng igen

Min mand og jeg har en søn på 11 år, som de sidste 3-4 år har lidt af angst i en grad, hvor det har præget hans hverdag voldsomt. Han startede op i et forløb hos Maiken i januar og er nu afsluttet efter 11 sessioner på ca 5 måneder.

Maiken har været en helt fantastisk hjælp for ham. Han var tryg ved hende fra første session. Maikens søde og rolige væsen samt hendes professionelle og pædagogiske tilgang til vores søn har gjort, at vi, her 5 måneder efter, har fået vores glade dreng tilbage. Han tør nu gøre alle de ting, som var blevet angstfyldte for ham. Vi er utrolig taknemmelige og også imponerede over, at Maiken på så kort tid har formået at ændre hans mindset, så han nu er en dreng, som kan gøre præcis de samme ting, som før angsten satte sig i ham.

Vi kan kun give Maiken vores varmeste anbefalinger.

Sussie, mor til tidligere klient

De øvelser vi lavede hjalp mig til at få bedre styr på mig selv og jeg fik en følelse af kontrol

Jeg kan varmt anbefale psykolog Maiken Lykke Jeg kom til et seks ugers kursus i forbindelse med en længere sygemelding og var stresset og på vej i en nedadgående spiral, brugte det meste af min vågne tid på at spekulere over, og analysere alt i mit liv. Min mor var netop død og det fyldte endnu mere.
Jeg tilstår ærligt jeg var skeptisk, har prøvet utallige kurser, behandlere, selvanalysebøger og musik /hypnoseapps. Så havde ikke den store tiltro til en forandring.
Men Maiken viste sig fra dag 1 at være anderledes. Ligeså smuk og energisk hun ser ud og virker, ligeså autentisk og dygtig og empatisk er hun. Med humor og metaforer som jeg bedst kan li det, gjorde hun min skepsis til skamme og langsomt ændrede mit mindset sig, stille og roligt ændrede min tilstand sig og de øvelser vi lavede hjalp mig til at få bedre styr på mig selv og jeg fik en følelse af kontrol som jeg ikke vil være foruden.
Jeg fik frigjort en masse energi som før blev brugt på at gruble og bekymre mig og lave katastrofescenarier. Jeg fortsatte efter kurset med eneundervisning via Skype, hvilket var fantastisk og kort tid efter blev jeg raskmeldt og fik ikke bare ėt men hele tre jobs sommeren over.
Jeg står i kæmpe gæld til Maiken og vil uden tøven varmt anbefale hende Hun har gjort og gør stadig, en kæmpe forskel for mig

Lisbeth Sophie Bojesen, tidligere klient i metakognitivt gruppeforløb

Tusind tak for alt, hvad du har gjort for mig, jeg er ubeskriveligt glad for, hvor meget du har hjulpet mig. Ved ikke, hvad jeg skulle have gjort ellers. Så tak!

Anonym, tidligere klient

Der gik ikke lang tid, før jeg forstod, at det ikke var mit lod at have det så dårligt. Selvom man er gammel, kan mirakler ske.

Jeg havde opgivet, at jeg nogensinde skulle få det godt eller bare lidt bedre. Med det hårde liv, som jeg har levet, troede jeg, at det var mit lod at  aldrig få det helt godt.  Har forsøgt at begynde på terapi hos forskellige, men altid opgivet, fordi det gør for ondt at vende tilbage til minderne. 

Så mit liv har bestået af enten tålelige ,dårlige eller meget dårlige perioder med angst, fobier, OCD. I efteråret ramte jeg den dårligste periode længe, kunne næsten ikke komme ud af døren og tankemylder/bekymringer/angst optog al min tid, og jeg mærkede smerten også fysisk i min krop. Dagene begyndte med ordene ” hvad nu hvis” efterfulgt af forskellige skrækscenarier.

Selvom jeg efterhånden betragtede mig selv som værende udenfor den pædagogiske rækkevidde ville jeg forsøge en sidste gang med terapi for nu var det alvor, stod til at miste evnen til at passe mit job, hjem og leve livet i det hele taget.

Jeg havde læst om den nye metode, metakognitiv terapi, læst artikler og især anbefalinger på siden her og tog min beslutning. Startede hos Maiken og der gik ikke lang tid før jeg forstod, at jeg har ikke eneret på elendighed. Det var ikke mit lod at have det så dårligt. Sådan er vi mennesker med alle vores tanker, og det er forskelligt hvordan vi reagerer på dem. 

Efter forløbet hos Maiken har jeg fået masser af fritid i mit hoved, alt er blivet lettere, jeg behøver ikke længere beskæftige mig med frygt, men bare nyde livet og ja, jeg er kommet ud af døren igen. Af hjertet tak Maiken! Selvom man er gammel, så kan mirakler ske.

Anonym, 57 år, tidligere klient

Det var spændende, letforståeligt og meget meget inspirerende

Maiken Lykke var hos os den 22/1-2019 og holde foredrag. Det var spændende, letforståeligt og meget meget inspirerende. Jeg under alle at høre hendes kloge ord om en, for mig, helt anderledes tilgang til livet og bekymringer. Hun var utrolig sikker, sjov, seriøs og meget engagerende. Jeg er sikker på at alle gik derfra med noget ny inspiration – og, at Maiken fik sig nogle nye klienter. Vi skal have booket hende igen til vores jyske medlemmer.

Julie Kyndesgaard, stifter af For Lige Vilkår

Det vigtigste, som jeg har taget med mig fra forløbet med Maiken er, at jeg har taget kontrollen tilbage.

FRI AF ANGSTEN

Jeg har i 10-15 år kæmpet med angst. Det startede, da jeg var i begyndelsen af 20’erne, og det har været en del af min hverdag lige siden. Det har særligt drejet sig om bekymringer for fremtiden, rejser og ukendte situationer. Nogle perioder har det fyldt meget, i andre perioder har det været væk, men når det har været på sit højeste, har det være invaliderende for min livskvalitet

I sommeren 2018 begyndte jeg i et metakognitivt forløb med Maiken Lykke, og det har ændret mit liv.

Det vigtigste, som jeg har taget med mig fra forløbet med Maiken er, at jeg har taget kontrollen tilbage. Maiken har gjort mig bevidst om, at jeg selv kan vælge om jeg vil gruble i flere timer, og få det dårligere og dårligere, eller om jeg vil lade det være, og fokusere på livet omkring mig. Det lyder utroligt simpelt, og det er det også på en måde, samtidig med har det været en helt ny måde at forholde sig til mine tanker på, og noget jeg har skullet lære. Jeg vidste ikke tidligere, at jeg havde evnen til at styre mit fokus. Jeg følte at tankerne styrede mig og at de var ukontrollerbare.

Helt konkret betyder det for mig i dag, at jeg stadig får de samme tanker, bekymringer, uro som tidligere, men jeg vælger ikke at bruge tid på at gruble over dem. Det gider jeg simpelthen ikke, for det får jeg det kun dårligere over. I stedet udskyder jeg f.eks. tanken til min grubletid, eller jeg lader det være og skifter mit fokus fra mit indre liv til det ydre (mine børn f.eks.). Og det har givet mig glæden og modet tilbage. Jeg har stadig dage, hvor jeg falder tilbage i mine gamle strategier, men der bliver længere og længere mellem dem, og jeg prøver også at lære at være i, at der selvfølgelig altid resten af livet vil være gode som dårlige dage, og det ikke er det samme som, at jeg er ved at få en depression.

Jeg har i 10-15 år været på antidepressiv medicin. Jeg valgte at trappe ud for et par år siden, men hvis det ikke var for forløbet med Maiken, så havde jeg været tilbage på medicin igen. I stedet for har jeg lært at stå i gode som dårlige følelser uden medicin, og ikke være bange for mine følelser, da jeg ved at de er forbigående, hvis jeg bare giver dem ro til at selvregulere. Jeg har selv savnet at høre fra andre om at det var muligt at trappe ud af medicin, men jeg har haft svært ved at finde nogle gode historier. Maiken har fra starten støttet mig fuldstændig i, at medicinen ikke var et svar på mine grublerier. Det er jeg så taknemmelig for.

Metakognitiv terapi er næsten for godt til at være sandt. Jeg mærkede i starten en skepsis, i dag niver jeg mig selv i armen, fordi jeg har få friheden tilbage. Angsten har stjålet så meget i mange år, og nu er den trådt i baggrunden. Det tog mig 12 gange fordelt over 5 måneder at lære og implementere de nye strategier. Det har føltes som en detox – en afvending fra gamle tankestrategier, der var uhensigsmæssige for mig. Jeg skal stadig hver dag være opmærksom på at vælge de nye redskaber, men det giver en enorm frihed.

Lige nu er jeg taget til USA for at bo her i 6 måneder. For første gang i 10 år er jeg ikke blevet lamslået af angsten. Jeg lever og er, med alle de tanker som nu kan komme, når man flytter til et nyt land, men de tager ikke glæden og frarøver mig nuet som før. Min mand og jeg planlægger at rejse mere rundt her over med vores 3 børn om en måneds tid. Jeg har opdaget jeg ikke længere får et sug i maven, når vi planlægger rejsen, som jeg tidligere gjorde. Det er et helt nyt for mig,

Jeg vil anbefale Maiken Lykke til alle som kæmper med angst, depression PTSD og lignende. Hun er en dygtig terapeut, der er dybt inde i den metakognitive verden. Hun arbejder professionelt, viser medleven og udfordrer, når der er brug for det. Og så tror hun på en. Maiken skaber med sit smilende væsen en god og tryg atmosfære, som gør at det er rart at være i terapi hos hende.

Jeg er hende så dybt taknemmelig.

Elise Asmussen, tidligere klient i online terapi

Man føler sig hørt og hjulpet godt videre

Maiken er som superviser utroligt nærværende og forstående. Man føler sig hørt og hjulpet godt videre.
Jeg kan virkelig anbefale Maiken hvis man ønsker et metakognitivt supervisionsforløb.

Stina Elisabeth Knudsen, psykolog og supervisand

Jeg er evig taknemlig for, at jeg har lært metakognitiv behandling, som absolut er helt fantastisk!

Jeg har i flere år af mit voksenliv, i forskellige perioder, gået i kognitiv terapi uden den store forandring! Forandringen kom med metakognitiv behandling! Jeg havde også, inden jeg begyndte hos Maiken, taget lykkepiller i 6 år, og dem er jeg helt fri for idag!

Det bedste ved det hele er, at jeg nu har lært, at selvom jeg er helt nede og har fysiske symptomer, så kan jeg komme ud af det ved hjælp af det, jeg har lært hos Maiken  Jeg har lært at blive bevidst om, når jeg hopper på for mange triggertanker.

Jeg er evig taknemlig for, at jeg har lært metakognitiv behandling, som absolut er helt fantastisk!

Det var en fantastisk læring og behandling, Maiken ydede mig sidste år.

Dorte, tidligere klient

Jeg har fået fat i teknikkerne igen

Det går rigtig godt, og jeg har fået fat i teknikkerne igen. Tusind tak for denne gang! Du er meget dygtig og inspirerende.

Tine, 49 år, tidligere klient i boosterforløb

Jeg har fået et nyt syn på verdenen og, hvordan man skal håndtere negative tanker og grublerier.

Jeg kan varmt anbefale Maiken lykke, som meta psykolog. Jeg har lige afsluttet 6 ugers gruppe forløb med hende og jeg kan allerede mærke mit gamle jeg. Jeg er nu blevet glad igen og har fået mod på at udfordre min angst. Jeg har samtidig også fået et nyt syn på verdenen og hvordan man skal håndtere negative tanker og grublerier. Går du og føler dig nedtrykt, stresset, angstfuld, deprimeret eller andet, så tøv ikke. Maiken har givet mig et springbræt til at blive glad og et bedre menneske. Så evigt taknemlig. Tak Maiken!

Cecilie Würtz Madsen, tidligere klient i metakognitivt gruppeforløb

Jeg har prøvet forskellige terapiformer, og den metakognitive terapiform er den, der har talt mest til mig.  Idag handler jeg mere, tænker mindre og lever mere i nuet istedet for at prøve at finde svar på spørgsmål gennem min tænkning. 

Jeg kan helt sikkert anbefale Maiken Lykke og den metakognitive terapiform. Jeg har gennemgået et 6 ugers gruppeforløb hos hende. Hun er nærværende, sød, inspirerende og skarp. Jeg har prøvet forskellige terapiformer, og den metakognetive terapiform er den der har talt mest til mig. Jeg har før prøvet at tænke mig ud af mine problemer og undgået visse tanker og situationer. Jeg har søgt beroligelse hos det spirituelle eller hos mennesker jeg står nær. Idag handler jeg mere, tænker mindre og lever mere i nuet istedet for at prøve at finde svar på spørgsmål gennem min tænkning. Jeg har stadig hårde dage og ofte “negative” tanker og følelser, men det har Maiken og terapiformen også været med til at understrege – at det er helt normalt 

Kathrine Thalund, tidligere klient i metakognitivt gruppeforløb

Jeg vil i allerhøjeste grad anbefale Maiken Lykke.

Jeg har igennem de sidste måneder været i et behandlingsforløb hos Psykolog Maiken Lykke, og har oplevet, at det har gjort en kæmpe forskel i mit liv.

Jeg har igennem de sidste mere end 10 år døjet med PTSD symptomer efter en voldsom barndom og ungdom præget af psykisk og fysisk vold efter en opvækst med en psykopatisk forælder. Jeg har i mellemtiden forsøgt mig med mindre specialiseret psykologbehandling, hvilket ikke har afhjulpet symptomerne, men har ledt til en del frustration over ikke at kunne få lov at blive ‘normal’ igen.

Hos Maiken Lykke er mine symptomer på 7-8 behandlingsgange blevet bedret i sådan en grad, at jeg ikke i den sidste halvanden måned har oplevet flash backs, hvilket ellers var en næsten daglig hændelse førhen. Og jeg har ingen forventning om, at de kommer retur foreløbigt.

Behandlingen har hjulpet mig med ikke længere at skulle flygte fra mine triggere, men i stedet at kunne håndtere dem på andre måder. Dvs. at jeg ikke længere bruger størstedelen af mine vågne timer på at flygte fra mulige triggers, men i stedet kan bruge min energi på noget andet. Derfor kan jeg nu f.eks. håndtere at sove uden at skulle dulme tanker med serier og andre former for flugtredskaber.

Alt i alt, har behandlingen givet mig meget mere overskud i hverdagen, følelsen af igen at være ‘normal’ og evnen til at kunne håndtere evt. tilbagefald.

Jeg vil i allerhøjeste grad anbefale Maiken Lykke. Hun er meget kompetent og har hjulpet mig med at opnå det, som jeg egentlig troede var umuligt, nemlig at blive fri for PTSD symptomer.

Anonym, tidligere klient

Jeg har talt med en del behandlere i tidens løb, og ingen har kunnet hjælpe mig som du har.

Jeg vil blot ønske dig et godt nytår og sige dig mange tak for din store hjælp i 2019.

Jeg har ikke rigtig ord for, hvor taknemlig jeg er for, hvordan du har hjulpet mig videre. Jeg synes, jeg ville fortælle dig hvad det har betydet for mig. Jeg har talt med en del behandlere i tidens løb, og ingen har kunnet hjælpe mig som du har. Jeg oplever, at min nye lærdom/visdom allerede er kommet ind under huden på mig – uden at jeg har tænkt videre over det. Det er – helt usynligt – bare blevet en vane ikke at bekymre mig.

Den store test blev den lange juleferie, hvor der var rig mulighed for mig til at ‘falde i’ og gruble/bekymre mig, men det gjorde jeg ikke på noget tidspunkt. Når andre i familien agerede i deres uhensigtsmæssige mønstre, påvirkede det mig ikke på samme måde. Jeg bibeholdt mit energiniveau og gode humør og fokuserede på andre ting. Det er SÅ FEDT at opleve, at jeg selv kan styre det. Så 1000 TAK.

Jeg hev for sjov skyld lige min ‘gammel plan – ny plan’ frem fra skuffen, som vi to lavede den sidste gang jeg var hos dig. Jeg har ikke haft den fremme før nu! Og jeg kunne mærke, at der ikke er noget i den gamle plan, som jeg gør mere. Faktisk synes jeg, at det er helt åndsvagt, at jeg har haft det sådan!! Det er da lidt af en omvæltning.

Birgitte, tidligere klient

Du hjalp mig meget i en svær tid

Jeg er et rigtig godt sted nu og er glad for at have dig som livline. Jeg er meget taknemmelig for mit forløb hos dig, du hjalp mig meget i en svær tid.

Signe, tidligere klient

I mit terapiforløb med Maiken har jeg lært, at jeg selv kan styre, hvad jeg retter min opmærksomhed imod. Jeg har lært, at jeg kan styre mine bekymringer. Det har gjort mig gladere, fjernet min angst og fået mig til at gøre ting, fordi jeg har lyst til det – og ikke fordi jeg flygter fra tanker og følelser.

Oliver Sandberg, 17 år, tidligere klient

Jeg er nu langt mere til stede i min hverdag, gladere og mindre bekymret

Jeg har igennem flere år set forskellige psykologer, terapeuter  og psykiatere for at få bugt med depressive perioder og for at håndtere et stort temperament.

Det har været enormt befriende i arbejdet sammen med Maiken endelig at få nogle meget konkrete redskaber der virker! Jeg er nu langt mere til stede i min hverdag, gladere, mindre bekymret og ikke mindst – så ved jeg, hvad jeg kan gøre, hvis jeg en dag eller i en periode bliver nedtrykt og ramt af grublerier. Det kan ikke beskrives hvor stor en lettelse det er. Tak Maiken!

Anonym, tidligere klient i online forløb

Jeg var med tiden havnet i et mønster af dårlige tanker, som prægede mit selvbillede og humør i en negativ retning, og som jeg ikke selv vidste, hvordan jeg skulle komme ud af. Mine egne strategier om at prøve at kontrollere mine tanker virkede ikke og forværrede faktisk bare mit mønster.

Gennem metakognitiv terapi hos Maiken lærte jeg bl.a., at jeg ikke kan kontrollere mine tanker, men at jeg i stedet kan kontrollere, hvilke tanker jeg fokuserer på. Maiken viste mig dette gennem forskellige opmærksomhedsøvelser, hvilket gjorde det meget tydeligt og konkret for mig, at der er kæmpe forskel på de to tilgange, og hvilke konskvenser de hver især medfører.

Jeg føler, at jeg er et bedre sted i dag end før mit forløb hos Maiken, men er også klar over, at det kræver vedvarende arbejde at fastholde de nye metoder, jeg har lært, så det forhåbenligt efterhånden bliver en vane for mig.

Jeg kan absolut anbefale et forløb hos Maiken til andre i lignende situationer, da hun på en virkelig kompetent og sympatisk måde giver nogle meget konkrete og effektive værktøjer til at håndtere ens tanker bedre.

Anonym, tidligere klient