FAQ

Psykologklinikken har ikke overenskomst med sygesikringen, hvorfor det desværre ikke er muligt at bruge en lægehenvisning hos os. Det er desværre meget få psykologer, der har overenskomst med sygesikringen og ventetiden er typisk mange måneder. 

Til gengæld, kan du få tilskud fra sygesikring Danmark på 300-450kr. pr session (afhængig af din alder), hvis du er medlem heraf. Nogle sundhedsforsikringer dækker også dele af eller det fulde beløb hos en psykolog. Tjek med din sundsforsikring, hvorvidt det er muligt at få dækket dit forløb hos os. 

Hvis du er medlem af sygesikring Danmark, kan du få tilskud til psykologbehandling. Tilskuddet er på 300-450 kr pr. session afhængig af din alder. Her behøver du ikke en lægehenvisning for at få tilskud. 

Hvis du har en sundhedsforsikring kan du ofte få tilskud til psykologhjælp. Mange arbejdspladser har tegnet en forsikring, der netop giver tilskud til dette. Kontakt din sundhedsforsikring og forhør dig, om de dækker psykologhjælp. Hvis forsikringen er tegnet gennem dit arbejde, behøver du ikke orientere din arbejdsplads om, hvad du anvender din sundhedsforsikring til. 

Ventetiden kan variere fra periode til periode. Vi svarer dig hurtigst muligt, så du er hjertelig velkommen til at booke en tid på +45 26504540 eller skrive en mail på info@maikenlykke.dk og forhøre dig om den eksakte ventetid. 

Det varierer fra person til person, hvor mange sessioner, der er brug for, men typisk varer et terapiforløb mellem 5-10 sessioner, hvilket både kan være mindre eller mere. Metakognitiv terapi er som udgangspunkt korttidsbehandling og vil ikke strække sig over flere år, da 80% bliver helbredt efter 5-10 sessioner. 

Vi anbefaler, at sessionerne ligger en gang om ugen, men kan selvfølgelig tilpasses efter dine behov og ønsker. 

Metakognitiv terapi adskiller sig fra andre terapiformer ved, at det hverken handler om at lære at tænke positivt, at tænke alternative tanker, at skulle bearbejde og analysere fortiden, at meditere eller dyrke mindfulness, hvilket typisk indgår i andre terapiformer. I metakognitiv terapi arbejdes der målrettet på at reducere uhensigtsmæssige strategier, der vedligeholder symptomer, hvilket indebærer at lære at gøre mindre med tanker og følelser. Dette er i kontrast til andre terapiformer. Desuden er metakognitiv terapi en meget dybdegående terapiform, fordi dine generelle tankemæssige strukturer og dit styresystem ændres på et dybere plan. De bagvedliggende mekanismer og processer, der medfører og vedligeholder psykisk mistrivsel angribes, hvilket også mindsker og forhindrer tilbagefald i fremtiden.

Metakognitiv psykologklinik v/ Maiken Lykke

Psykologklinikken ligger i hjertet af København og er specialiseret i behandling af depression, angst, stress, PTSD og OCD med evidensbaseret terapi.

Vi lægger vægt på at skabe et trygt og tillildsfuldt rum, hvor det er rart at komme og være og, hvor fokus er på at give dig specifikke værktøjer til hurtig, effektiv og varig bedring. Hos os vil du opleve professionalisme, høj faglighed, garanti for dyb viden og varme.

KONTAKT MIG
Har du spørgsmål eller brug for mere info så kontakt mig gerne i dag